Ostavite vrućinu pred prozorom

Želite li u tijekom cijele godine imati ugodnu klimu u vašem prostoru, a pri tome ne plaćati astronomske račune za hlađenje, grijanje i rasvjetu, nužno je posvetiti pažnju dinamičkoj zaštiti od sunca.
UNIKOR d.o.o. se bavi projektiranjem i ugradnjom modernih sustava zaštite od sunca i zastupnik je njemačkog proizvođača Warema, europskog lidera na tom području.

Kako uskladiti zaštitu od pretjeranog prodora sunčevih zraka, potreban nivo osvjetljenja s prirodnom ventilacijom i neometanim pogledom na park ili šumu?

Warema


Suvremeni arhitektonski zahtjevi natjerali su europske proizvođače zaštite od sunca na tehnička rješenja koja su vrlo blizu pomirenju gore navedenih zahtjeva.
Trendovi u arhitekturi koji forsiraju velike ostakljene površine te s druge strane sve jači zahtjevi za energetskom efikasnošću, uvjetuju korištenje kvalitetnijih stakala s niskim koeficijentom toplinske vodljivosti kako bi se smanjilo odvođenje topline iz prostora u okolinu tijekom hladnih mjeseci. U toplim mjesecima imamo obrnutu pojavu: sunčeva energija prolazi kroz stakla i ostaje zarobljena u unutarnjem prostoru stana ili kuće. U rano proljeće ili kasnu jesen, ta će pojava biti dobrodošla jer će stvarati određenu ugodu u vašem domu smanjujući potrebu za grijanjem. Od travnja do listopada, bježimo od sunčevih zraka kao od inkasatora, spuštajući rolete ili navlačeći teške zastore na prozore i klizne stijene našega doma. Sunčeva energija koja prodre u prostor može se ili ohladiti klima-uređajem ili odvesti ventilacijom natrag u okolinu. I za jedno i za drugo ponovno se troši energiju koja je svakim danom sve skuplja.
UNIKOR, zastupnik najjačeg europskog proizvođača zaštite od sunca Warema iz Njemačke, nudi vam rješenje problema.

K2 aluminij zastita od sunca


Osnovna ideja je da, ukoliko je moguće, ostavite vrućinu na vanjskoj strani prozora koristeći vanjske sustave zaštite od sunca poput žaluzina, tekstilnih roloa i roleta.
Ovisno o tehničkim mogućnostima, estetici i sklonostima, upotrebom jednog od ponuđenih sistema smanjiti će se troškovi hlađenja, ventilacije i osvjetljenja, bilo da se radi o poslovnom ili rezidencijalnom prostoru.

Prilagodljivi vanjski sustavi za zaštitu od sunca kao što su npr. vanjske žaluzine, rolete ili platnena sjenila, mogu smanjiti prodor topline u prostorije i do 95%.

 

© 2020 UNIKOR d.o.o.